Deventer – Ook morgen lijkt het weer een zonnige dag te gaan worden. In onze mooie stad zijn weer vele activiteiten. Zoals:

Streekmarkt in Schalkhaar

Spanjaardsdijk 68, Schalkhaar , 11:00 – 17:00 uur. Entree: gratis. Streekmarkt bij de locatie de Oorsprong en het restaurant eten bij Pa & Ma in Schalkhaar onder de organisatie van Zeldzaam Mooi. De streekmarkten zullen iedere laatste zondag van de maand plaatsvinden m.u.v de zomermaanden juli en augustus. Op deze streekmarkten zijn ambachtelijke producten en lekkernijen en diverse streekproducten te verkrijgen. Er zijn oude ambachten te bewonderen en tevens worden er kleine demonstraties en workshops gegeven voor jong en oud. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken met de diverse kinderactiviteiten. www.zeldzaammooievents.com.

Runshopping Centre de Snipperling:

Op zoek naar koopjes? Kom dan zondag 25 september naar Shopping Centre De Snipperling in Deventer: dan wordt er een grote Najaarsmarkt georganiseerd.

Flora: jaarmarkt en modeshow

Tijdens de koopzondag op 25 september van 12 – 17 uur is het weer tijd voor een van de grootste evenementen in Colmschate: de jaarmarkt en modeshow op de Flora.

Festival De Oriënt: Muzikaal intermezzo in kerk

Grote of Lebuinuskerk, 10:00 uur. Entree: gratis. In het kader van de Vredesweek is in de Lebuinuskerk tijdens de zondagsviering een muzikaal intermezzo van een musicus met vluchtelingenachtergrond uit de Oriënt. www.facebook.com/festivaldeorient

Rondleiding Stadsbrouwerij

Stadsbrouwerij, Sluisstraat 6, 16:00 – 17:00 uur. Entree: € 12,50 inclusief proefplankje. De stadsbrouwerij met proeflokaal is een plek waar alles draait om bier. Je kunt er zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en de bieren proeven in het gezellige proeflokaal. De rondleiding met proeverij geeft je een beeld van een biercultuur die veel verder gaat dan het alom bekende pilsje. www.davobieren.nl