Deventer- De eerder aangekondigde nachtelijke werkzaamheden aan de ondergrondse fietsenstalling zijn verplaatst naar vrijdagavond 19 september om 17.00 uur. De werkzaamheden die gepland stonden voor vanavond en vannacht gaan niet door, omdat de voorbereidende werkzaamheden nog niet zijn afgerond. Dit is de reden dat de werkzaamheden twee dagen zijn verplaatst.

Betonnen vloer

Tussen vrijdagavond en zaterdag wordt het onderwaterbeton gestort voor de vloer. Om een goede vloer te maken is het nodig om het onderwaterbeton in één keer te storten, daarom is het noodzakelijk ’s nachts door te werken. De werkzaamheden duren naar verwachting tot zaterdagavond.

 

Rijbaan afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is één rijbaan van de Stationsstraat afgesloten. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer zo goed mogelijk doorgang te geven.

 

Overlast

De betonpompen en betonmixers kunnen voor geluidsoverlast zorgen. Vrachtauto’s die achteruit rijden geven een geluidssignaal, dit is vanwege veiligheidsredenen niet uit te zetten. Ook wordt de bouwplaats de hele nacht verlicht.  Aannemer Hegeman Beton- en Industriebouw doet er alles aan om de overlast te beperken. Toch realiseren wij dat u overlast kunt ondervinden. Wij vragen hiervoor begrip.

 

Laden en lossen

Sommige omwonenden hebben geklaagd over geluidsoverlast in de ochtend. Dat wordt veroorzaakt door het laden en lossen van grote ladingen. Dat gebeurt bij voorkeur buiten de spits, voor 7 uur ’s ochtends vanwege de verkeersdrukte en grote groepen reizigers rondom het bouwterrein. We proberen deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

 

Meer informatie over de werkzaamheden

U kunt t 24 uur per dag, zeven dagen in de week* gratis bellen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail via telefoonnummer 0800-7767245 of het contactformulier op de website invullen (www.prorail.nl/contact).