Deventer – Medio september opent een nieuw kleinschalig wonen, in de oude basisschool aan de Merwedestraat in Deventer. De voormalige basisschool ligt aan de rand van de Rivierenwijk, grenzend aan het Venenpark.

 

Het huis is vernoemd naar het aangrenzende park en wordt “Het Venenhuis” genoemd. Het venenhuis is een initiatief van “Dagelijks leven” een instantie die zich inzet voor mensen met dementie.

“Het Venenhuis” is een plek waar mensen met geheugenverlies een tweede thuis kunnen vinden. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze dit thuis ook gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg

De binnenzijde van het pand is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de hoogste eisen van zorg en kwaliteit van leven. Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan met de voorzieningen van een professionele zorginstelling. Daarnaast is er een royale tuin, die de ruimte geeft aan de bewoners zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

 

Een beschermde woonomgeving:

Met de laatste technieken op het gebied van domotica en persoonsbeveiliging is Het Venenhuis helemaal toegerust op bewoners met geheugenproblemen. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De deuren zijn afsluitbaar en, indien nodig, zijn onze bewoners altijd traceerbaar. Wij nemen geen enkel risico, zodat u de zorg over uw partner, ouder of familielid met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen.

 

Levensloopbestendig:

De deuropeningen en gangen zijn breed genoeg voor een bed, hetzelfde geldt voor de lift. Waardoor de bewoners ook met bed door het gebouw verplaatst kunnen worden.Naast de eigen badkamers is er een grote, centrale badkamer met aanvullende voorzieningen, zoals een hoog/laagbad en een invalidentoilet. Wat inhoudt dat ze zijn voorbereid op een afname in zelfstandigheid of mobiliteit van de bewoners.

 

Unieke ligging

“Dagelijks Leven” kiest haar locaties zeer bewust midden in de samenleving, zo ook Het Venenhuis. Bewoners kunnen hier een heerlijke wandeling maken over de rolstoelvriendelijke wandelpaden van het Venenpark, de tuin biedt uitzicht op de speeltoestellen in het park en voor wie graag een boodschapje doet kan terecht in het dichtbij zijnde winkelcentrum Deltaplein. Kortom, Het Venenhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar heeft een mooi plekje te midden van de samenleving!

 

© CentraalDeventer 2015, op dit artikel rust copyright.