Deventer- Vanaf 1 juli is er een servicepunt van de Bibliotheek in Zandweerd. Dit punt is gevestigd in Wijkcentrum St Jurriën waar al langer een huiskamerbibliotheek is gevestigd voor de bewoners van Woonzorgcentrum St Jurriën van Zorggroep Solis. In het nieuwe servicepunt kunnen nu ook wijkbewoners bibliotheekmaterialen lenen en terugbrengen. Zorggroep Solis en de Bibliotheek breiden hiermee hun samenwerking naar de wijk verder uit. Op maandag, woensdag en vrijdag is de bibliotheek geopend van 9.00-11.00 uur.

In het servicepunt vindt u een collectie van 200 grootletterboeken en romans en een collectie boekjes voor de allerjongsten van 0-4 jaar. Goed getrainde vrijwilligers bieden deskundig advies of kunnen helpen bij het online reserveren van materialen uit de enorme bibliotheekcollectie.

Koffie- en BoekStart inloopochtenden
Gedurende de openingstijden van de bibliotheek kunt u een kopje koffie drinken tijdens de koffie-inloop-ochtenden. Op maandagochtend is er van 10.00-11.00 uur een BoekStart inloopochtend voor ouders met hun jonge kinderen (0-4 jaar). Er wordt voorgelezen, gezongen en ouders krijgen tips over het voorlezen aan kinderen.

Wijkwinkel
Ook na 1 juli kunt u iedere werkdag van 9.00-11.00 uur terecht in St Jurriën met uw vragen over wonen, welzijn en zorg. Of het nu gaat om plastic zakken voor luiers/kunststof inzameling, of omdat u zoekt naar leuke activiteiten in de wijk, of omdat u zich zorgen maakt om een buurtbewoner. De vrijwilligers van de Bibliotheek/Wijkwinkel helpen u verder met al uw vragen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over het servicepunt van de Bibliotheek of de Wijkwinkel? Neem dan contact op met Loes Cordes of Maddi de Munnik, tel. 0570-675704 of kijk op www.obdeventer.nl / www.wijkwinkeldeventer.nl