Deventer- ‘Wij Wonen’, het nieuwbouwconcept van Van Wijnen uit Deventer, heeft het GPR (ontwerp) certificaat ontvangen voor de tussenwoning met toepassing van ‘All Electric In Dak’. In een All Electric woning werkt alles op elektra waardoor een gasaansluiting niet nodig is. Het grote voordeel is dat de benodigde energie op schone wijze kan worden opgewekt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen.

 

Met GPR Gebouw is het mogelijk om de duurzaamheid te meten van bestaande bouw, nieuwbouw en grootschalige renovatie van woning- en utiliteitsbouw. Van Wijnen is GPR Gebouw-licentiehouder en heeft tevens twee gecertificeerde GPR Gebouw Experts in dienst. Hierdoor kunnen zij zeer snel inzichtelijk maken hoe een ontwerp op gebied van duurzaamheid scoort.    GPRGC-2016-G-0060 - WIJ wonen All Electric in dak-rijwoning tussen (2)

Van Wijnen heeft de standaard rijwoning op basis van de volgende uitgangspunten laten certificeren:

–       Wij Wonen tussenwoning (afmeting 5400×8940)

–       EPC 0

–       All Electric In Dak

De scores zijn terug te vinden op het certificaat. Dit certificaat/project staat eveneens op www.gprprojecten.nl

Daarnaast heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs het ontwerp getoetst aan de energetische (EPC) en akoestische eisen (Geluid) uit het Bouwbesluit 2012. Ook hiervan is de uitkomst zeer positief.

Wilt u meer informatie over deze woning met All Electric In Dak, dan kunt u contact opnemen met Han Meijerink van de vestiging in Deventer.

Bron: Van Wijnen

assets/www.energievakbeurs.nl/images/Foto's artikelen/DHS-280x184-2.jpg