Deventer-  Op maandag 12 november start de aannemer in de Rivierenwijk met de aanleg van de Diezestraat.
De weg sluit vanaf het woonwagenkampje aan op de Snipperlingsdijk en eindigt bij de Roerstraat

De aannemer start ook met het 1e deel van het nieuwe kruispunt Amstellaan-Snipperlingsdijk en maken een tijdelijke weg langs de Amstellaan. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De werkzaamheden aan de Amstellaan zijn onderdeel van de plannen voor de vernieuwing van de Rivierenwijk en duren tot eind 2012.

De werkzaamheden zullen hinder opleveren voor de bewoners van de Rivierenwijk maar ook voor de weggebruikers. Gele borden geven sinds vorige week aan dat er ernstige verkeershinder mogelijk is op de Amstellaan en de Snipperlingsdijk. Op trajecten waar gewerkt wordt geldt een maximumsnelheid van 30 km/h! Denk aan de veiligheid van de wegwerkers!

Het afgelopen jaar zijn er al diverse sloopwerkzaamheden gestart op de Rivierenwijk. Recent is de sloop van de rijtjeswoningen die aan de parallelweg van de Amstellaan stonden. In de fotoreportage ziet u enkele foto’s van de sloop. In de loop van deze jaren zullen er meer woningen gesloopt worden.

Door de Amstellaan zijn de wijkdelen gescheiden van elkaar. Het aanpakken van de Amstellaan is zeer belangrijk voor de verkeersveiligheid,maar ook voor de verkeersdoorstroming.Het verdiepen en het optillen van de Amstellaan is een initiatief van de bewoners in de plannen opgenomen.