Deventer- De vernieuwde fietsenstalling onder het stationsplein krijgt een verwarmde in- en uitrit. De schuin aflopende weg hoeft daardoor niet gestrooid te worden. Daardoor is de stalling tijdens winterse omstandigheden veilig te gebruiken. Ook de trappen naar de fietsenstalling krijgen vloerverwarming. De aanleg hiervan is gestart.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Vanuit de gemeenteraad en de fietsersbond is het verzoek gekomen om de in- en uitrit te verwarmen. In de winter kan het behoorlijk glad zijn. Met vloerverwarming voorkom je dat je steeds zout moet strooien. Voor gebruikers wordt het dus een stuk veiliger.”

Sneeuw- en ijsvrij

De verwarming wordt aangesloten op de verwarming van het stationsgebouw. Het wordt zo aangelegd dat alleen de ondervloer wordt verwarmd. Daardoor verspilt het weinig energie.

Bouw ondergrondse fietsenstalling

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling is in volle gang. Deze week wordt in het nieuwe gedeelte de betonnen vloer gestort. Als de vloer droog is, wordt de oude fietsenstalling gesloopt. Daarna begint de opbouw van de fietsenstalling. Als alles volgens planning verloopt, kunnen fietsers in het voorjaar van 2016 gebruik maken van de vernieuwde stalling.