Deventer- Het Deventer Ziekenhuis start met immunotherapie voor kinderen met hooikoorts. De behandeling biedt uitkomst bij ernstige klachten als andere behandelingen niet meer helpen.

Een allergie voor gras- en boompollen (hooikoorts) kan allerlei vervelende klachten veroorzaken bij kinderen, zoals een loopneus, jeuk, tranende ogen of benauwdheid. Ook dieren en huisstofmijten kunnen dit soort klachten geven.

allergie.jpg

Het in kleine stapjes toedienen van een middel met de stof die de allergische reacties veroorzaakt, kan helpen. Dat doet de kinderarts in het Deventer Ziekenhuis met een injectie of met tabletten. De behandeling is wel intensief en duurt ongeveer 3 jaar. In die periode nemen de allergische reacties vaak sterk af of verdwijnen zelfs helemaal. Het effect houdt zo’n 10 jaar aan, soms zelfs levenslang.

Het DZ biedt de behandeling vanaf september aan, zodat kinderen bij het eerstvolgende hooikoortsseizoen al kunnen profiteren van een vermindering van hun klachten. Kinderen die voor immunotherapie in aanmerking komen, moeten 5 jaar of ouder zijn en worden in de regel door hun huisarts doorverwezen naar het Kinder Allergie Behandelcentrum van het Deventer Ziekenhuis. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraars.