Deventer – Stationsplein, Stadspoort en Brink zijn de nieuwe namen van parkeergarages Leeuwenbrug, Noordenbergpoort en Wilhelminabrug. Die namen maken voor het publiek duidelijker waar de garages liggen. Aanleiding om de namen aan te passen is de invoering van een parkeerverwijssysteem eind deze maand.

De nieuwe namen zijn bedacht door inwoners. Zij konden via een prijsvraag suggesties indienen. Dat heeft 101 namen opgeleverd. Hieruit heeft het college er 3 gekozen. Het heeft daarbij gekeken naar de herkenbaarheid van de locatie voor de bezoekers van Deventer en de relatie met het centrum. Ook de verwijzing naar de resten van de Stadspoort in de Noordenbergpoortgarage sprak het college aan. De prijswinnaars worden zaterdag bekend gemaakt.

Parkeerinformatiesysteem
De nieuwe namen zijn vanaf eind november te zien op de borden van het parkeerinformatiesysteem (PRIS), die parkeerders snel naar vrije plaatsen in parkeerplaatsen verwijzen. De gemeente gaat de komende weken op diverse manieren bekend maken dat de garages nieuwe namen krijgen, zodat ondernemers en inwoners daarop zijn voorbereid.