Deventer- Het Repair Café krijgt in Deventer een eigen vaste werkplek bij Het Goed. Die stap is het gevolg van het blijvende succes van het initiatief waarbij kapotte producten kosteloos worden gerepareerd.

Zaterdag 12 september vindt het Repair Café voor het eerst op de nieuwe werkplek plaats. Dan zitten de reparateurs klaar om iedereen te helpen. Als je de winkel binnenkomt zitten ze aan de rechterzijde, bovenaan de trap. Repair Café heeft haar bestaansrecht de afgelopen tijd wel bewezen; al drie jaar ontvangt zij per keer 50 tot 75 bezoekers en zo’n 400 mensen zijn lid van de nieuwsbrief.
“Daarom wil Het Goed samen met ons nu de stap maken naar een vaste eigen werkplaats”, vertellen de reparateurs. “Met kasten om het gereedschap in op te bergen, grote tafels met veilige stopcontacten en goede verlichting. En een gezellige koffiehoek voor de wachtende gasten.”

Repair Café bestaat een en al uit vrijwilligers, ontvangt geen subsidie, maar wordt wel genereus gesteund door Het Goed. Reparaties zijn gratis, behalve de onderdelen die vervangen moeten worden. Die moeten gewoon betaald worden.
“Na afloop van een reparatie vragen wij een donatie in ons spaarvarken. Hiervan kopen wij gereedschap, materialen en een hapje of drankje bij vergaderingen.”