Deventer – In De Vijfde Hoek worden 18 nieuwe woningen gebouwd. De gemeente heeft hiervoor overeenkomsten gesloten met Le Clercq Planontwikkeling bv en bouwbedrijf Roosdom Tijhuis bv.

Het gaat om 8 starterswoningen, 4 tweekappers en 6 rijenwoningen.

Le Clercq Planontwikkeling bouwt 8 starterswoningen. Die gaan op 1 november in de verkoop. Architectuur en indeling van deze woningen is identiek aan de eerdere starterswoningen die Le Clercq Planontwikkeling in De Vijfde Hoek heeft gebouwd. De woningen worden opnieuw opgeleverd met ingerichte keuken en badkamer.

Roosdom Tijhuis (met participatie van Bouwfonds Ontwikkeling BV) ontwikkelt en realiseert 10 woningen waarvan 4 tweekappers, 4 hoekwoningen en 2 tussenwoningen. De verkoop start in december. De woningen sluiten qua ontwerp aan op de architectuur in De Vijfde Hoek, waarbij de consument een grote mate van flexibiliteit wordt geboden door variantie in uitbouwen, plattegronden etc..

Wethouder Frits Rorink: “Voor met name de ‘starters’ was het de afgelopen jaren lastig om een woning te kopen. Gelukkig konden zij in De Vijfde Hoek toch een nieuwbouwwoning vinden. Het is mooi dat er nu weer acht nieuwe woningen aan deze doelgroep worden aangeboden. Nu de markt aantrekt, is het ook prettig dat er opnieuw tweekappers en rijwoninen op de markt komen.”