Deventer – Samen plezier maken, samen spetteren en binnen één schooljaar het KNZB diploma voor zwemles behalen dat gelijk is aan C! Doe mee met de nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters in Deventer! Hiermee leert uw kind vanaf 4 jaar in onze zwemlessen veilig, snel en vooral op een leuke manier zwemmen.

SuperSpetters leert kinderen sneller zwemmen, maar bovenal met meer plezier. Als aanbieder van zwemlessen is Sportbedrijf Deventer, en daarmee de Scheg en het Borgelerbad, altijd bezig met kwaliteitsverbetering en met de wensen van de ouders.

Persoonlijke afstemming met ouders
Het grootste verschil met de ABC-methode zit in de volgorde van de aangeleerde zwemslagen en in het diploma. In kleine groepjes leert de vaste zweminstructeur als eerste de borst- en rugcrawl aan, omdat kinderen deze slagen veel sneller beheersen wat het leren makkelijker en leuker maakt. Daarnaast bevatten de lessen ook survivalelementen en materialen die kinderen erg leuk vinden. De kinderen krijgen een eigen zwemboek met een sticker beloningssysteem. Leuk voor kinderen en handig voor ouders die hierin goed de ontwikkeling van hun kind kunnen volgen. Uiteraard zien zij de vooruitgang ook direct vanaf de oudertribune en is er veel persoonlijke afstemming met ouders.

De kinderen sluiten deze lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. Met twee keer in de week zwemles kan een kind in één schooljaar het KNZB zwemdiploma behalen. Het voordeel hiervan is dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn, waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn. Omdat het kind maar één zwemdiploma krijgt, hoeft het ook maar één keer af te zwemmen. Dit wordt vervolgens op een spetterende manier afgesloten!

Huidige zwemlesmethode blijft mogelijk
Alle kinderen die in september starten met zwemles bij het Borgelerbad of de Scheg beginnen met de nieuwe zwemmethode. Voor het huidige zwemtraject Easy Swim van uw kind heeft dit geen consequenties. Als bestaande zwemouder kunt u er voor kiezen om de huidige zwemmethode te blijven volgen, maar ook om vanaf september uw kind te laten instromen bij SuperSpetters. Daarvoor houden wij eind juni een ouderavond.

Ouderavond 23 juni met Marcel Wouda
We begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar de exacte werkwijze van SuperSpetters. Daarom nodigen wij u graag uit voor de ouderavond op donderdag 23 juni. Marcel Wouda – voormalig wereldkampioen langebaanzwemmen en bondscoach van het Nederlands zwemteam – zal u persoonlijk meer vertellen over de leukste zwemles voor uw kind!

Opgave ouderavond
Wij organiseren donderdag 23 juni twee informatiebijeenkomsten over SuperSpetters in de Scheg. De eerste start om 20.00 uur, de tweede om 21.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via info@sportbedrijfdeventer.nl of telefonisch: 0570-659739. Geef daarbij uw voorkeur voor tijdstip aan. Let op: gezien de beperkte ruimte is opgave vooraf nadrukkelijk gewenst!