Deventer– TweeDee accountants & belastingadviseurs en Baker Tilly Berk N.V. hebben met de curator een principe akkoord bereikt over de overname en voorzetting van de activiteiten van Nijhof. Afgelopen weekend hebben TweeDee en Baker Tilly Berk een principe akkoord bereikt met curator mr. J.T. Stekelenburg over de overname en voortzetting van de activiteiten van Nijhof Groep Accountants en Belastingadviseurs te Deventer. Het wachten is nog op het krijgen van de formele toestemming van de Rechter-Commissaris en de huisbankier van Nijhof, ING Bank N.V.. Er wordt naar gestreefd om deze toestemming binnen enkele dagen te krijgen.

De activiteiten van de samenstelpraktijk zullen worden overgenomen en  voortgezet door TweeDee, de vennoten Wim Derksen RA, mr. drs. Wilfred  Halfman RB en Wim Nijhof RA, terwijl Baker Tilly Berk de activiteiten betreffende de controlepraktijk overneemt en voortzet.

Met de overname en voortzetting van beide activiteiten zal de werkgelegenheid van ten minste 17 personeelsleden van Nijhof behouden blijven.

Voor een korte periode zullen beide activiteiten worden voortgezet vanaf de huidige locatie van Nijhof aan de Hanzeweg in Deventer. Op korte termijn zullen de werkzaamheden betreffende de controlepraktijk worden overgeheveld naar de vestiging van Baker Tilly Berk in Zwolle. Met ingang van 16 januari a.s. zal TweeDee de activiteiten betreffende de samenstelpraktijk gaan voortzetten vanaf een eigen locatie, aan de munsterstraat 16 in Deventer.

Volgens TweeDee en Baker Tilly Berk is met de snelle overname en voortzetting van de activiteiten van Nijhof de continuïteit van de lopende opdrachten gewaarborgd en bestaat er snel duidelijkheid voor de klanten, relaties en personeel van Nijhof.