Deventer- Vorige week is op verpleegafdeling A2 bij 4 patiënten het noro virus vastgesteld. Nadat vrijdag de uitslagen van laboratoriumonderzoek binnenkwamen, leek de situatie rustig, maar vandaag bleken nog eens 5 patiënten met het virus besmet. Ook zijn enkele medewerkers besmet geraakt.

 

Het Noro virus veroorzaakt diarree en soms braken. In deze herfstperiode komt het virus in zorginstellingen regelmatig voor. Vrijwel altijd verdwijnt het virus na een paar dagen.

 

Om verdere verspreiding te voorkomen, gelden er hygiënemaatregelen. Zo draagt het personeel handschoenen, een schort als contactisolatie en een neus-mondmasker om besmetting via de lucht te voorkomen. Verder wordt er verhoogd aandacht besteed aan de handhygiëne .

 

De GGD is geïnformeerd en gevraagd de omliggende verpleeghuizen op de hoogte te brengen. Vooralsnog worden op verpleegafdeling A2 geen nieuwe patiënten meer opgenomen.

 

Bezoekers wordt gevraagd voor- en na patiëntenbezoek de handen met handalcohol te desinfecteren.

 

A2 is de afdeling voor patiënten met een inwendige ziekte. Zij worden hier voor nefrologische, oncologische en algemeen interne/endocrinologische aandoeningen opgenomen

dz-logo