Deventer – NSI N.V. en de gemeente Deventer zijn een herontwikkelingsplan overeengekomen voor winkelcentrum Keizerslanden. Het winkelcentrum wordt gerenoveerd en er komt circa 4.000 m2 aan vloeroppervlakte bij. Winkelcentrum Keizerslanden wordt ingrijpend gemoderniseerd en aangepast aan de consumentenbehoefte. De totale investering bedraagt circa € 11 miljoen.

NSI heeft samen met de gemeente en andere marktpartijen de lokale winkelbehoefte nauwkeurig geïnventariseerd. Winkelcentrum Keizerslanden (nu nog circa 7.000 m2) is een winkelcentrum dat is gericht op de dagelijkse boodschappen. Door de herontwikkeling ontstaat ruimte voor een betere mix van winkels en verbetering van de inrichting van het winkelcentrum.

Verder worden het aantal parkeerplekken uitgebreid en de openbare ruimte gemoderniseerd. De voorbereidende werkzaamheden starten begin 2016. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting medio 2016 en worden medio 2018 afgerond.

Lokale behoefte

Johan Buijs, CEO van NSI: “De afgelopen jaren hebben de gemeente en NSI hard gewerkt aan een plan voor een sterk winkelcentrum Keizerslanden dat past bij de behoefte in het verzorgingsgebied. Het juiste supermarktaanbod is daarin heel belangrijk. Wij zijn dan ook blij dat onze huurders Albert Heijn en Lidl nu kunnen uitbreiden. Consumenten willen ook gemak. Daarom komen er logischere winkelroutes, goede parkeermogelijkheden, maar ook de mogelijkheid om een goede kop koffie te drinken.”

Robin Hartogh Heys, wethouder economie: “Door de lastige economische situatie heeft het even geduurd om tot definitieve plannen en een overeenkomst te komen. Ik heb dan ook grote waardering voor het vertrouwen, het doorzettingsvermogen en de creativiteit van NSI om samen met bestaande en nieuwe huurders een succes te maken van de vernieuwing van winkelcentrum Keizerslanden. Met deze plannen krijgt Keizerslanden het sterkste centrum voor dagelijkse boodschappen in het verzorgingsgebied.”