Deventer, 9 juni 2015 – McDonald’s biedt sinds vorige week haar gecertificeerde glutenvrije burgers aan in McDonald’s restaurant Deventer. Gasten kunnen nu ook bij dit McDonald’s restaurant een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder bestellen. De introductie is het resultaat van een zeer zorgvuldig proces welke in nauwe samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand is gekomen.

Met de introductie van de glutenvrije burgers geeft McDonald’s invulling aan de groeiende behoefte van mensen met coeliakie, een chronische ziekte waarbij het lichaam, met name de darmen, geen gluten verdraagt.

pers-glutenvrij

“Bij McDonald’s vinden we dat iedereen van onze producten moet kunnen genieten. Veel mensen met coeliakie eten nu niet buiten de deur. Dat maken wij met deze stap wel mogelijk voor hen. Ook zij kunnen nu genieten van een glutenvrije burger bij McDonald’s. De vragen naar bevestiging van verkoop van de glutenvrije hamburgers stroomden vorige week binnen. Met vragen over reguliere producten is dit vele malen minder. Dat zegt ons dat we beantwoorden aan een prangende vraag. We hebben deze mensen verrast met een waardebon om het broodje gratis te proberen in ons restaurant”, aldus Henk Koning, Franchisenemer McDonald’s Apeldoorn-Deventer. “De Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder kunnen in ons restaurant in Deventer in een glutenvrije variant worden besteld. Zonder extra kosten!”

Met zorg ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging

De glutenvrije burgers zijn in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. Om het Horeca Alliantie Certificaat “Lekker Glutenvrij” van de NCV te kunnen voeren, moest worden aangetoond dat de complete burgers minder dan 20 ppm bevatten. De testresultaten van het onderzoek dat McDonald’s door een onafhankelijk bureau heeft laten uitvoeren, zitten hier ruimschoots onder: de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder bevatten zelfs minder dan 5 ppm (0,0005%) gluten. Het glutenvrije broodje dat McDonald’s gebruikt voor de glutenvrije burgers draagt het internationale Euro Cross Grain keurmerk en bestaat voornamelijk uit rijst, maïs en tapioca.

Geen extra kosten

De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn verkrijgbaar in restaurants die werken met een nieuw productiesysteem, waarbij producten direct op bestelling worden bereid. McDonald’s biedt de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder broodje aan voor dezelfde prijs als de reguliere burgers.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 242 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. McDonald’s Apeldoorn-Deventer biedt werkplekken aan zowel reguliere werknemers als werknemers met een arbeidshandicap ingestroomd via De Feluagroep Apeldoorn en Sallcon Deventer. Inmiddels bieden de restaurants van Henk Koning in Apeldoorn en Deventer werkplek aan 376 mensen.

140525 Golden Arches Registered_ongreen_rgb_apeldoorn_deventer