Wandel door de sfeervol aangeklede binnenstad en omarm het warme gevoel van de feestdagen die in aantocht zijn. Bewonder de bijzondere lichtobjecten en verken de spectaculair aangeklede en verlichte winkelstraten en pleinen.

Ontdek de lichtobjecten in de binnenstad

Wil je er romantisch tussenuit met je partner of even gezellig uit huis met je gezin? Kom op een rustig moment naar het centrum van Deventer en ontdek de uitbundig gedecoreerde en bijzonder verlichte stad.
Tijdens je bezoek aan de stad wandel je langs lichtobjecten met duizenden lichtjes; van een reusachtige kerstboom op het Grote kerkhof tot een enorm edelhert, die stadsplein de Brink bewaakt.

Locaties lichtobjecten:

Scrooge – Hoek Brink/Walstraat

Edelhert – Brink

Kerstbal 1 – Grote Kerkhof, voor Stadhuis

Kerstboom 1 – Grote Kerkhof

Rendier – Lamme van Dieseplein

Kerstboom 2 – Broederenstraat

Kerstbal 2 – Broederenplein

Het boek – Nieuwstraat, nabij Smedenstraat

Lichtobject en aankleding Grote Kerkhof

Geen Dickens Festijn, wel op en top sfeer

Het Bergkwartier, de wijk waar normaal gesproken het grootschalige Dickens Festijn plaatsvindt, wordt dit jaar rijkelijk aangekleed in kerstsfeer. Flaneer door de Walstraat, Roggestraat, Bergstraat en Menstraat en waan je in een heus filmdecor. De straten en prachtige middeleeuwse huizen zijn versierd met tientallen kerstbomen en kerstslingers met enorme kerstballen. Prachtig!

Bergkwartier in kerstsfeer

De stad uitbundig gedecoreerd

Decoreren staat op het lijf geschreven van Ten Kate Flowers & Decorations . De pleinen en winkelstraten in de binnenstad zullen zij aankleden met honderden kerstbomen, van groot tot klein, honderden berkenbomen en tienduizenden lichtjes. Zo kom je in Deventer in de ultieme kerststemming

Foto’s: Rogier van Dommelen