Deventer, 11 september Milieu- en Natuureducatiecentrum De Ulebelt organiseert op zondag 20 september het Oogstfeest, over Echt & Eerlijk Eten. Een bruisend en feestelijk evenement, gericht op maar één doelgroep: iedereen die eet. Echt en eerlijk eten, dat kan een feest zijn, elke dag weer. Maar hoe doe je dat? Er is hierover van alles te beleven op de Ulebelt.

Echt eten begint bij aandacht, en dat staat haaks op het gemak en de vanzelfsprekendheid waarmee de supermarkten hun publiek door de winkel willen leiden. Op dit Oogstfeest vind je een pleidooi voor producten uit je eigen buurt, van boeren om de hoek, van onze eigen Sallandse grond en uit het seizoen. De Ulebelt kiest dit jaar opnieuw voor het thema voedsel, omdat er zo ontzettend veel over te vertellen valt.

Wat is er allemaal te beleven? Michiel Bussink vertelt over zijn nieuwste boek “Eten uit de buurt” en gaat met bezoekers het gesprek aan over je eigen voedselcirkel. Er zijn wildpluktochten, een demonstratie Kiemgroentes, tentoonstelling “Van Vensterbank tot Voedselbos”, je kunt smaakverschillen proberen te proeven op de melkproeverij van de Wakkere Boerinnen. Er zijn workshops Vers Koken van het land, van Alleszelfmaken.nl, graan dorsen van het Ulebelt-terrein en tot meel malen en je eigen salade bij elkaar plukken. Onze locale voedselproducenten zijn aanwezig met hun prachtige streekproducten.

En waar komt al dat lekkere eten allemaal vandaan? Voor het grootste deel: uit de bodem! Wat is daar eigenlijk aan te zien? Dit jaar, in het internationale Jaar van de Bodem, kun je op het Oogstfeest je eigen tuinbodem laten onderzoeken. Neem daarvoor een schep aarde mee uit je tuin, in een afgesloten glazen pot.

Verder is er muziek, een verhalenverteller, kinderactiviteiten, broodjesbakken, en natuurlijk allerlei lekkers te eten en te drinken, uit de buurt!

Meer informatie:

Datum: zondag 20 September

Tijd: van 12:00 – 17:00 uur

Entrée: € 2,50 p.p. (dit jaar excl. consumpties) Meer informative: www.ulebelt.nl

poster2015_A4_internet