Deventer- De ondernemers op het complex van De Oorsprong in Schalkhaar houden op zondag 9 november open huis. Ook andere ondernemers/partijen zullen zich die dag aan het publiek presenteren. Onder hen de Heihoeve, Zininkunst, Cooking & Lifestyle, Dille&Kamille en de Parabool. Iedereen is welkom!

De Oorsprong is gesitueerd net buiten Schalkhaar (op de weg naar Heeten). De gebruikers maken de plek tot een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld, ambachtelijke streekproducten worden gemaakt en waar je lekker kunt eten. Het complex omvat ambachtelijke werkplaatsen, een winkel voor streekproducten en het restaurant Eten bij Pa & Ma, dat wordt gerund door Ferdi Klein Boonschate. Na de komst van het restaurant zijn er meer ondernemers op het complex gestart met hun bedrijf. Kaasmaker Peter Jansen en bakker Ben Effing zijn volop aan de gang. Een grote tuin op basis van permacultuur voor groenten en fruit en met bijen en schapen is opgezet door Tulay Tanaydin. Zij is ook gestart met de landelijke opleiding permacultuur in samenwerking met specialisten op dit gebied.
Een voor een worden de werkplaatsen weer in gebruik genomen. Er is nog ruimte voor een ondernemer die de winkel met streekproducten wil leiden of uitbaten. Er zijn ook nog andere ruimtes beschikbaar die om een invulling vragen. Contact: info@nieuweoorsprong.nl
De open dag duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Entree is gratis. De Oorsprong is te vinden aan de Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar. Zie verder op www.nieuweoorsprong.nl .

Deelnemers
De volgende bedrijven zullen zich die dag presenteren: Eten bij Pa & Ma, Kaasmakerij Salland, De Heihoeve, Roemar Koffiebranderij, Dille & Kamille, Vintake Wijn op Maat, Blind Ontwerp Meubels, Sjokolaa, Lombok Geitenvlees, Bloem & Groen Veltema, Ben’s Houtovenbrood, Permacultuurtuin De Oorsprong, Zininkunst, Cooking & Lifestyle, Kookboekwinkel Het Nieuwe Aaltje, De Parabool, Concept Store Prachtig, Appel & Ei Deventer en Deventer Stadsmosterd.”

Kijk voor meer informatie op: www.nieuweoorsprong.nl