DEVENTER – Op zondag 29 juni vind er in het oude SMCD gebouw van het Geertruidenziekenhuis een open dag plaats. De open dag wordt georganiseerd door de ondernemers die zich in het pand gevestigd hebben. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen. Er worden concerten gegeven en er zijn exposities en activiteiten voor kinderen. De ingang bevind zich aan de H.J.P. Fesevurstraat.

Het oude SMCD gebouw van het Geertruidenziekenhuis is door de gemeente Deventer aangewezen als gemeentelijk monument. Het pand is gebouwd in 1937 en is bekend om z’n bijzondere stijlkenmerken van de zogenaamde Interbellumarchitectuur, en het verfijnde metselwerk. Hierop besloot de gemeente, tot ongenoegen van projectontwikkelaar Synchroon, het gebouw als gemeentelijk monument aan te wijzen.

Omdat leegstand het gebouw niet ten goede kwam, heeft Synchroon besloten om het Geertruiden ziekenhuis te gerbuiken als multifunctioneel gebouw, waarin kunstenaars,muzikanten en andere ondernemers ruimtes kunnen huren. In de loop der jaren weten ondernemers hun plekje daar wel te vinden.

Iedereen is van harte welkom op zondag 29 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur. De catering wordt verzorgd door Parolo.