Deventer- Bewoners van Voorstad Oost springen donderdag 28 augustus om 16 uur een gat in de lucht om hun GezinsActiviteitenTuin te openen. Overijssels gedeputeerde Ineke Bakker en wethouder Robin Hartogh Heys geven het startsein. Bewoners hebben hard aan een mooie invulling van deze plek in de wijk gewerkt.

Tijdens het openingsfeest donderdag is iedereen vanaf 15.30 uur welkom aan de Rielerweg om in de tuin rond te kijken of te spelen. Om 16 uur is de officiële opening. Daarna kunnen bezoekers de tuin verkennen en uitleg krijgen, genieten van een hapje en van andere verrassingen. Kinderen kunnen meedoen aan een spelletjescircuit. Rond 19 uur is het openingsfeest afgelopen.

Gezellige groene plek

’t GAT is een mooie groene plek waar kinderen buiten kunnen spelen, of in de keet mens-erger-je-nieten. Er is een blotevoetenpad, een picknickveld, een theaterkuil en een plek om een film te draaien.

Sloop

De tuin is op de plek gekomen van het garagebedrijf dat al jaren leeg staat. Op 13 februari 2014 vierde de wijk de sloop van het pand. De sloop werd mede mogelijk door een bijdrage van 200.000 euro van de provincie Overijssel. Al snel startten 15 bewoners een Whatsapp-groep en maakten plannen.

Tijdelijk gebruik

De bewoners hebben toestemming van de eigenaar om het terrein tijdelijk te gebruiken. In overleg met de gemeente gelden daarbij een aantal regels, zoals geen overlast voor de omgeving veroorzaken, niet parkeren, niet te diep graven en goed onderhouden. Als het terrein wordt verkocht en bebouwd, moeten de bewoners het binnen 3 maanden netjes achterlaten. De tuin is elke dag geopend vanaf 10 uur, totdat het donker wordt.

Gebiedsontwikkeling Voorstad Oost

De aanpak van het garageterrein is onderdeel van een groot aantal activiteiten om de wijk Voorstad Oost nog aantrekkelijker te maken. Kijk voor meer informatie op www.deventer.nl/voorstadoost.