Deventer- Op zaterdag 15 augustus a.s. verzorgen Leendert Verduijn, orgel en Constantijn Bolscher, viool een concert in de Broederenkerk te Deventer. Het concert begint om 15.00 uur. Bezoekers worden verzocht aan het einde van het concert een vrije gift in de hoed te deponeren.

Op het programma staan werken van o.a. Joh.Seb.Bach, F.Mendelssohn-Bartoldy en Frans Liszt voor orgelsolo, vioolsolo en voor orgel en viool.

Leendert Verduijn (*1996) begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Het orgelspel wat hij om zich heen hoorde, probeerde hij na te doen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen van de heer C. Corbijn.  Op 12 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen. Momenteel volgt hij hoofdvak orgel bij Aart Bergwerff, improvisatielessen ontvangt hij van Hayo Boerema. Zijn pianodocent is Eli ’t Hart.

Verder is Leendert, naast zijn muzikale activiteiten, stagiair bij de orgelfirma ”Gebroeders Van Vulpen” te Utrecht. Hier doet hij ervaringen op door mee te lopen met projecten als nieuwbouw, restauratie en onderhoud.

Constantijn Bolscher (*1997) kreeg vanaf 2010 vioolles aan het Jong Koninklijk Conservatorium te den Haag bij Mireille van der Wart. In 2012 kreeg hij tevens les van Saskia Vuik aan het Kunstpuntgouda.

In 2014 werd hij benoemd tot eerste-, tweede- en altviolist bij Atheneum Kamerorkest te Den Haag o.l.v. Arjan Tien.

persfoto