Deventer- Exclusieve parkeerplaatsen voor vergunninghouders verdwijnen uit Deventer. De parkeerplaatsen worden omgevormd naar betaald parkeerplaatsen.

Parkeerautomaat

Bezoekers van Deventer treffen in de binnenstad, Raambuurt en later ook in de andere schilwijken verschillende betaald parkeerzones aan.

Dagtarief

Er zijn straten waar alleen tegen een dagtarief geparkeerd kan worden. Wanneer een parkeerder (zonder parkeervergunning) in die straat parkeert, moet het volledige dagtarief betaald worden (ook wanneer er maar een uurtje geparkeerd wordt). Ook zijn er gebieden waar de bezoeker nog tegen een uurtarief of met een goedkope dagkaart kan parkeren (pdf, 1,4 MB).

Deze wijziging wordt ingevoerd, zodat de inkomsten uit de parkeerboetes voortaan naar de gemeente gaan in plaats van naar het rijk.

Gefaseerd

De maatregelen worden gefaseerd ingevoerd. Vanaf 25 oktober 2017 is de regeling actief in de Raambuurt en eind november in de binnenstad.

Bezoekt u Deventer de komende periode, dan vragen wij u extra aandacht te schenken aan de informatie op de parkeerautomaat en op de parkeerbebording. Lees meer over de veranderingen bij parkeren.