Deventer- Automobilisten die volgend jaar een parkeerkaartje kopen op straat, betalen hetzelfde tarief als dit jaar. Daarnaast is vanaf 1 januari 2016 flitsparkeren mogelijk op de Stromarkt en Nieuwe Markt. Op de Houtmarkt wordt weinig gebruik gemaakt van flitsparkeren en komt te vervallen.

Dat stelt het college voor aan de raad.

Flitsparkeren

U betaalt per 1 januari 2016 tussen 9.00 en 20.00 uur op de flitsplekken de eerste 2 uur het normale tarief. Parkeert u langer, dan verdubbelt het tarief. Na 20.00 uur betaalt u weer het normale tarief. Doordat er meer plekken voor kort bezoek beschikbaar zijn, is het mogelijk om vlot en makkelijk een bezoek te brengen aan de binnenstad. Langer parkeren, is voordeliger in een parkeergarage.

Nieuwe Markt

De Nieuwe Markt heeft  vanaf 1 januari 54 flitsparkeerplekken. Vergunninghouders mogen tussen 9.00 en 22.00 uur niet op deze plekken staan. De 19 parkeerplaatsen aan de randen van de Nieuwe Markt, zijn voor vergunninghouders. Zij kunnen ook parkeren op andere plekken in de zone Binnenstad, bijvoorbeeld op de 60 parkeerplekken achter het oude politiebureau aan de Molenstraat.

Prijzen

De prijzen voor abonnementen, vergunningen en jaarkaarten worden aangepast aan het landelijk prijspeil (+ 0,85%). De parkeertarieven op straat blijven gelijk. Het college onderzoekt of de avond tarieven in de gemeentelijke garages kunnen dalen.