Deventer- Op zaterdag 3 september was het afsluitend evenement van de geldinzamelingsactie ten behoeve van Diabetische Voetenpoli in Kosovo. Deze voetenpoli zorgt voor een goede voetzorg voor diabetes patiënten in Kosovo. Teresa van Gelder van Podotherapie van Gelder vond dit een goede manier om haar twintig jarig jubileum als podotherapeut te vieren.

Vanaf eind vorig jaar is Podotherapie Van Gelder gestart met een geldinzamelingsactie voor de voetenpoli in Kosovo. In Party Centrum ‘de Horst’ (hoofdsponsor ) is het 20 jarig jubileum van Podotherapie van Gelder gevierd en is tevens het eindbedrag bekend gemaakt. Van elke patiënt die sinds eind vorig jaar is geweest, heeft Podotherapie van Gelder 1 euro gedoneerd. Tevens stond in de praktijk een inzamelbus en zijn er verschillende bedrijven die de actie hebben ondersteund.

Het idee om deze actie te starten is ontstaan tijdens een vergadering van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten waarbij Margreet van Putten een beroep deed op de leden een bijdrage te leveren voor ‘haar’ voetenpoli in Kosovo. De podotherapiepraktijk van Teresa van Gelder bestaat dit jaar 20 jaar en zo ontstond het idee om de voetenpoli in Kosovo te steunen; dit is een manier van het lustrum vieren die mij aanspreekt, aldus Teresa van Gelder.

Tijdens het evenement op zaterdag 3 september sprak wethouder Jan Jaap Kolkman van de gemeente Deventer zijn bewondering uit voor de actie en zijn verbazing over het feit dat voetzorg niet vanzelfsprekend is zoals dat in Nederland het geval is, en zeker niet in andere Europese landen zoals Kosovo. Tevens sprak mevr. drs. Margreet van Putten waarbij zij een korte toelichting gaf over haar werk en de situatie van diabetespatiënten in Kosovo.

Aan het eind van het programma is het totale eindbedrag van de actie bekend gemaakt waarbij Teresa van Gelder een cheque heeft overhandigd aan Margreet van Putten van Stichting Podiatria Kosovo. In totaal is er een bedrag opgehaald van meer dan 2200 euro. Van dit bedrag kan de voetenpoli meer dan vier maanden volledig draaien, inclusief de zorg voor de diabetes patiënten.

Teresa van Gelder bedankt alle patiënten en anderen voor hun goede gaven. Het was een hartverwarmende actie en een geweldig lustrum! Voor meer informatie over de stichting: podiatriakosovo.nl