Deventer – Het team dat dagelijks onze operatiekamers schoonmaakt, is door GOM Zorgsupport uitgeroepen tot schoonmaakteam van het jaar.

Schoonmaakbedrijf GOM verkiest jaarlijks een medewerker of team van het jaar. Om voor die landelijke prijs in aanmerking te komen, moeten de genomineerden de organisatie waar ze werken letterlijk laten stralen. En dan hebben we het niet alleen over de kwaliteit van schoonmaakwerk, maar ook over de manier waarop de dienstverleners zich naar de klant opstellen. Naast de reinheid spelen daarom ook zaken als klantvriendelijkheid en collegialiteit mee. En die zijn op de OK in Deventer allemaal tiptop in orde.

ok

Cleanroom
Het schoonmaakwerk in DZ wordt 4x per jaar door een extern bureau onaangekondigd geïnspecteerd. Daarvoor worden alle ruimten beoordeeld en de uitkomsten verwerkt in een systeem. Uit de metingen in 2015 bleek dat de schoonmakers op de OK gemiddeld een 8,5 scoren. Dat betekent dat er zeer nauwkeurig wordt gewerkt en de normen nauwkeurig zijn afgestemd op de werkomgeving. Vermeldenswaardig is nog dat het schoonmaak OK-team hard heeft gewerkt om het cleanroom certificaat te behalen. Ook dat is gelukt.