Deventer – Dit jaar zet de Sint met zijn pieten, edellieden, mandendragers, herauten vandaag, zaterdag 5 december, voet aan wal.  Net als ieder jaar heeft de stichting een uitgebreid programma voor de jeugd in petto met onder andere een feestelijk welkom aan het Verlaagde Wellepad, een vrolijke optocht door de binnenstad en het “Pietenplein” in de Lebuïnuskerk met de BB-partydisco en het Pietenorkest.

Als de scheepstoeters klinken, de kanonschoten knallen en we onze wangen voelen gloeien, dan is het zover. De feestelijke vloot met Sinterklaas en zijn gevolg verschijnt onder de Wilhelminabrug. Volwassenen worden weer kind, juichen en stralen met hun kroost mee. Zelfs in een ijzige kou, een traditie om warm van te worden.

Hangt de Nederlandse vlag boven in de grote kerk? Dat is een goed teken, Sinterklaas komt naar Deventer !!

O, Kom maar eens kijken !!!

09.15 uur Vanaf dit moment begint het feest op het Verlaagde Wellepad. De BB-Partyshow maakt er alvast een vrolijke boel van. De DJ warmt de kinderen lekker op totdat de eerste pieten onder de Wilhelmina brug doorvaren.

IMG_5648

09.20 uur  Rond deze tijd zullen de eerste Zwarte Pieten aanleggen en zullen de kinderen hun eerste pepernoten in ontvangst te nemen.

 

09.25 uur  Daar komt het Pietenorkest weer aan, nu wordt het echt feest.

pieten

In de tussentijd begint het feest in de Grote of Lebuinuskerk. De BB disco zorgt alvast voor een gezellige sfeer,

 

De vloot van boten vol met Zwarte Pieten blijft maar aanvaren en er komen steeds meer Zwarte Pieten aan in Deventer. W A T   E E N    F E E S T !!!

IMG_5485

Hij komt, hij komt de goede Sint !!!

 

09.30 uur De stoomboot van Sinterklaas komt met kanongebulder onder de Wilhelminabrug door, Sinterklaas is weer in de mooie stad Deventer.

H O E R A !!!

 

15

09.45 uur De herauten kondigen aan dat Sinterklaas weer voet aan wal heeft gezet in de Hanzestad Deventer. Burgemeester en wethouders zullen Sinterklaas welkom heten.

10.00 uur. Burgemeester Heidema verwelkomt Sinterklaas met een kort welkomstwoordje, vervolgens gaat Sinterklaas de kinderen van Deventer een handje geven.

IMG_2879

Zachtjes gaan de paardevoetjes !!!

 

10.30 uur. De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn Schimmel Amerigo de stad in.

21

De route van de optocht is als volgt:

 

Welle, Zandpoort, langs de Waag, aan de rechterzijde over de markt, over de Brink, Korte Bisschopstraat en via de Lange Bisschopstraat naar het Grote Kerkhof.

 

Daar wordt op de deur geklopt!!!

 

11.00 uur Sinterklaas gaat met zijn gevolg de Grote Kerk naar binnen om met de kinderen te genieten van het grote feest.

IMG_3045

In de kerk zijn de volgende activiteiten;

 

– Vele leuke Zwarte Pieten spellen, waar de kinderen gratis gebruik van mogen maken

– een leuke show van de BB party disco

– een swingend optreden het Zwarte Pietenorkest 

Het feest in de Grote kerk gaat door tot 13.00 uur.

 

11.50 uur. Sinterklaas verlaat het feestgedruis en gaat in kleine optocht op weg naar het Deventer Ziekenhuis.

IMG_5241

12.30 uur. Het gezelschap wordt welkom geheten door de directie van het Deventer Ziekenhuis, de herauten vullen de hal van het ziekenhuis met hun signalen uit de bazuinen.

 

12.45 uur, Sinterklaas en de hoofdpieten gaan op bezoek bij de kinderen op de kinderafdeling van het ziekenhuis.

IMG_5679

Na dit bezoek is het tijd dat Sinterklaas samen met de Zwarte Pieten het land in gaan om samen met de kinderen pakjesavond te vieren