Deventer- Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 40 steden aan, Deventer maakte vandaag haar programma bekend. Oa. Jeangu MacRooy, Radio Eliza en Rilan komen op 24 september naar het centrum van Deventer. Bijzonder dit jaar is dat het de grootste Popronde Deventer editie ooit wordt met maar liefst 25 deelnemende podia en 46 optredens tegenover 15 podia en 29 optredens in 2015.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 15 september tot en met zaterdag 26 november reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 40 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Deventer plaats op zaterdag 24 september. Maar liefst 42 acts presenteren zich bij de 25 deelnemende locaties.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als Vogeleiland Deventer, Stadsbrouwerij DAVO Bieren en De Perifeer als podium. In totaal zijn er dit jaar 10 nieuwe locaties aan Popronde Deventer toegevoegd.

Programma Popronde Deventer op zaterdag 24 september.

Tijdens Popronde Deventer vinden voor de officiële start van het programma een aantal previews plaats:

14:00    uur – Backgammon (preview)    – Crespo Mannenmode
14:30    uur – Sascha Elisah (preview)    – Dare Fashion
15:30    uur – Tolls     – Openbare Bibliotheek
16:00   uur –  David Benjamin   – Dare Fashion
16:00 uur – The Grand East (preview)   –  Plato Deventer
17:00    uur – Nana Adjoa   –  Vogeleiland Deventer
18:00    uur – The Badger and the Bass (preview)  –   DAVO Bieren

Om 19.15 uur start het avondprogramma van Popronde Deventer

19:15 uur –   Stuart Mavis    – De Alm
19:30 uur –  Liquid Sun Orchestra    – Piknik
19:45   uur  – Radio Eliza    – Persee
20:00  uur –  Oh Thunder –   De Heks, Potman Jr.    – Filmhuis De Keizer,    Storksky –   Burgerweeshuis,    The Stangs  –  Hans en Grietje
20:30  uur –  Electric Company  –  De Hip,     Yokocola –   Walhalla,
20:45   uur –  Nachtschade   –  Floors, The Fire Harvest     – Kaal,
21:00   uur –  Glice   –  De Perifeer, Marten Fisher    – Vrienden van Vroeger, Martha Jane & The Talisman    – Midtown,   Nairobi Golf Kid –  DAVO Bieren
21:30 uur – Jeangu Macrooy –   Burgerweeshuis, Rilan & the Bombardiers  – Persee, Sascha Elisah    – De Zevende Hemel,    Standup ’69 – Hans en Grietje
22:00    uur – AVI ON FIRE  – Productiehuis ON,  CYNBEL    – Het Glas In Lood,  Orange Maplewood – Walhalla,  The Rising Sun  – Heeren op de Brink
22:15   uur – DAIMY LOTUS  – Max10
22:30   uur – Jo Goes Hunting   – De Hip,  Money & The Man   – De Heks
22:45  uur – The Grand East  –  DAVO Bieren
23:00   uur – The Badger and the Bass –   De Zevende Hemel, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest – Burgerweeshuis
23:15   uur – 45ACIDBABIES – Persee,    Silent War   –  Hans en Grietje
23:30   uur –  Karel J. Schepers    – Vrienden van Vroeger, Magnetic Spacemen  –   Walhalla,  The MOTTO   –  Kaal
23:45 uur –   Grenadeers – Midtown
00:00 uur –    Batobe   –  Het Glas In Lood
00:15 uur – Backgammon  –   De Heks

Vanaf 00.30 uur is De Hip de plek waar de afterparty losbarst, met Woof! Woof! Ridicule en NGHTSHFT en wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!
Naast Deventer strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Zutphen, Apeldoorn, Zwolle en nog 36 andere steden door het hele land.
Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2016 en het programma van de steden op www.popronde.nl