Regio- Op dit moment worden er valse sms-berichten verzonden over het aanvragen van een nieuwe bankpas. Uw huidige bankpas zou bijvoorbeeld verlopen. Of er wordt een veiligere bankpas aangeboden waarmee u contactloos kunt betalen. Trap hier niet in.

Valse sms

In de valse sms wordt u verzocht om direct een nieuwe bankpas aan te vragen. Als u klikt op de link komt u terecht op een nep-website, waar u uw rekeningnummer en pincode moet invoeren. Uw oude pas kunt u opsturen, zodat de nieuwe pas gratis is.

Oplichting

Klik niet op de link in de sms, voer geen gegevens in op de nep-website en stuur uw bankpas niet op. Dit is een vorm van oplichting. De sms is niet afkomstig van de Rabobank, maar van criminelen. Zij kunnen met uw bankpas en pincode bij uw geld. De rabobank vraagt u nooit om uw bankpas op te sturen of naar uw beveiligingscodes.

Als u van de Rabobank een nieuwe bankpas krijgt

Krijgt u van de Rabobank een nieuwe bankpas, knip uw oude pas dan in minimaal twee stukken. Zorg dat zowel de magneetstrip als de chip stuk is. U hoeft de oude pas nooit naar de Rabobank terug te sturen.

Hieronder een van de valse mails welke worden verstuurd:


 


Geachte relatie,

Hierbij willen wij u de nieuwe betaalpas introduceren. Wij bieden onze klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving aan om bankzaken te doen met maximaal gebruiksgemak. Onze oude betaalpas speelt hierbij een belangrijke rol, maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven.

Introductie van de nieuwe Rabobank betaalpas

Onze nieuwe betaalpas maakt gebruik van nieuwe technologie en biedt nu en in de toekomst meer mogelijkheden. Wij als bank willen dit bereiken  door middel van verschillende geavanceerde nieuwe functies. Op dit moment is dat alleen mogelijk met een nieuwe betaalpas die hier wel tegen gewapend is. De chip van onze nieuwe betaalpas bevat een AES-256 encryptie. Ook is er een nieuwe bankomgeving. Deze omgeving is volledig beveiligd tegen frauduleuze transacties en zal in uw nieuwe betaalpas worden inbegrepen. De nieuwe Rabobank omgeving functioneert alleen op de nieuwe betaalpas.

Klik hier om de aanvraag te voltooien

Let op: Na 23 december 2015 kunt u geen gebruik maken van uw oude betaalpas. De kosten voor een verplichte nieuwe aanvraag na 23 december zullen aan u worden doorberekent.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Rabobank Bank