Deventer- Raster heeft overtollig inventaris geschonken aan de Stichting Deventer-Roemenië. Vanwege sluiting van Activiteitencentrum De Venen en de samenvoeging van twee kinderdagverblijven vanSam&kokwam dit beschikbaar. De tafels, stoelen, kasten, kinderstoeltjes en –tafeltjes en het speelgoed gaan naar scholen in Roemenië.


Dank
Geert Hannink: “Namens de Stichting Deventer-Roemenië hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van het meubilair dat we in ontvangst mochten nemen. Het heeft meteen een plek gekregen in één van de vrachtwagens die rond Pasen afreizen naar Roemenië. Het zal afgeleverd worden in Porumbacu, een gemeente iets ten zuidoosten  van de stad Sibiu in centraal Roemenië. De inventaris van de scholen in de gemeente Porumbacu is zwaar verouderd en versleten. Het meubilair uit Deventer is daar zeer welkom.”

Laatste keer
Het transport met de beide vrachtwagens van Verkeersschool De Weerd zal ook het laatste transport met hulpgoederen zijn van Stichting Deventer-Roemenië. Na ruim vijfentwintig jaar zijn de financiële reserves nagenoeg uitgeput. Dat geldt overigens niet voor de activiteiten van ‘Contactgezinnen’. De pakketten die halfjaarlijks aan hulpbehoevende gezinnen in Sibiu worden verstrekt, worden betaald door Nederlandse gezinnen. Dit project is self-supporting.