Deventer- NME-centrum De Ulebelt organiseert samen met Branchevereniging VHG (voor Ondernemers in het Groen) in Deventer op 7 november een workshop voor hoveniers. Gemeente Deventer en Waterschappen geven subsidies aan huiseigenaren voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoer en het aanleggen van groene daken. Dat biedt kansen voor hoveniers.

Steeds meer mensen willen water in hun tuin houden en gebruikmaken van deze subsidieregelingen. Niet alleen hoosbuien, maar ook verdroging en hittestress leveren steeds grotere problemen op. De Ulebelt helpt buurtbewoners op weg om samen deze problemen aan te pakken. In allerlei wijken in de gemeente Deventer zijn bewoners al regenwater aan het afkoppelen en daken aan het vergroenen, er is ook veel vraag naar deze ondersteuning.

Deze workshop is een onderdeel van de opdracht van de Ulebelt. Kim van der Leest, die voor de branchevereniging het concept De Levende Tuin ontwikkelde, zal de workshop verzorgen.

Na afloop van de workshop heeft u tal van nieuwe ideeën om met regenwaterinfiltratie en de aanleg van groene daken aan de slag te gaan én om klanten te enthousiasmeren. We kijken zowel naar vrijstaande huizen, als naar rijtjeshuizen en flatgebouwen in woonwijken en in winkelgebied.

Toegang tot deze workshop in Deventer is gratis. Deelname maximaal 40 personen. Wil je hierbij aanwezig zijn, reserveer dan o.v.v. naam, adresgegevens en telefoonnummer via a.vandongen@ulebelt.nl.

Workshop ‘Waar blijft mijn regenwater in de levende tuin?’
Datum: donderdag 7 november 2019
Locatie: NME-Centrum De Ulebelt, Deventer
Tijd: 19.30-22.00 uur

Ulebelt