Reizigers die vandaag met het openbaar vervoer reisden ontvingen op station Deventer en Zwolle een gratis OV-chipkaarthouder. De uitdeelactie is onderdeel van Ervaar het OV, met als doel om reizigers kennis te laten maken met een voordelig OV-abonnement: Altijd Voordeel Oost. Met het einde van de vakantieperiode in zicht, brengt Ervaar het OV het kortingsabonnement onder de aandacht bij de reizigers.

 

Het Altijd Voordeel Oost abonnement is speciaal voor reizigers die regelmatig met de regionale bus of trein reizen. Amy (24) uit Borne reist regelmatig met het regionale vervoer voor haar studie. “Met het Altijd Voordeel Oost abonnement reis ik heel voordelig. Ik ga twee keer per week met de trein naar Enschede en dan heb ik het abonnement er al uit.”

Voordelig reizen

Even naar de stad zonder te hoeven parkeren of met de bus als het slecht weer is, met het Altijd Voordeel Oost abonnement reizen reizigers voordelig met de bus of trein. In de ochtendspits reis je met 20% korting, de reist van de dag en in het weekend met 40% korting. Het busabonnement kost € 15,- per maand en het bus- en treinabonnement € 25,- per maand. Het abonnement is geldig in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland (m.u.v. Almere en Lelystad). Meer informatie is te vinden op www.ervaarhetov.nl/altijdvoordeeloost.

 

Ervaar het OV

Ervaar het OV is een initiatief van Provincie Flevoland, Gelderland en Overijssel, Arriva, Breng, OV Regio IJsselmond en Keolis (Syntus). Het doel is om mensen te inspireren om gebruik te maken van het regionale openbaar vervoer. Het openbaar vervoer biedt een zorgeloze, ontspannen en relatief goedkope manier om je bestemming te bereiken. De website van Ervaar het OV biedt interessante kortingsacties en een overzicht van leuke evenementen en attracties waar je met het OV naar toe kunt.