Deventer- Kringloopbedrijf Het Goed in Deventer is afgelopen maandag gestart met een grote restyling van hun winkel aan de Harderwijkerstraat in Deventer. Raimon Strijdveen, filiaalmanager van Het Goed in Deventer en Sjoeke van der Molen, retail support Het Goed,geven een toelichting;

Links: Raimon Strijdveen Rechts: Sjoeke van der Molen

Links: Raimon Strijdveen
Rechts: Sjoeke van der Molen

“Het belangrijkste wat wij willen bereiken met deze restyling, is dat de klant centraal komt te staan. Dit gaan wij bereiken door onder meer de medewerkers op de winkelvloer de werkzaamheden te laten uitvoeren. Dit gebeurd nu vaak achter de schermen. Je kunt denken aan het sorteren van de kleding of het testen en repareren van elektronica. Hierdoor zijn er meer medewerkers op de winkelvloer en kunnen klanten bij vragen het personeel aanspreken. Achter een balie van de elektronica/verlichting afdeling zullen twee medewerkers permanent aanwezig zijn. De balie is herkenbaar aan de deksels van geluidsboxen die op de balie geplakt zijn. De afdeling zal eens zo groot worden en komt op de plek van de bedden, onder de boekenafdeling.”
“De opzet van de winkel wordt duidelijker voor de klant. In een oogopslag kun je zien in welk gedeelte je de bepaalde productgroepen kunt vinden. Boven de stellingen staat dit met duidelijke rubriceringborden aangegeven. Er wordt veel gewerkt met steigerhout. Op de stellingen maar ook tegen de muren. Op de lange platen zullen dan bv. Fietsen, witgoed, kleding enzovoort. Hangen om aan te geven wat je in dit gedeelte van de winkel kunt vinden. ” De grootscheepse verbouwing en de extra service voor de klant, zal niet ten gevolge hebben dat de prijzen zullen stijgen.

Meerdere gastvrouwen en ander personeel zullen in de winkel aanwezig zijn om de klanten te helpen met hun vragen. Al dit soort veranderingen moeten de service verhogen. Aankomende week wordt gestart met “Meubels op Style” De verschillende stylen zijn: Landelijk, klassiek, retro, robuust eiken en modern.

Vanaf januari zal er gestart worden met een keer per maand een Repair Café. Het Repair Café krijgt in Deventer een eigen vaste werkplek bij Het Goed. Die stap is het gevolg van het blijvende succes van het initiatief waarbij kapotte producten kosteloos worden gerepareerd. Repair Café bestaat volledig uit vrijwilligers, ontvangt geen subsidie, maar wordt wel genereus gesteund door Het Goed. Reparaties zijn gratis, behalve de onderdelen die vervangen moeten worden. Na afloop van een reparatie kunt u een donatie doen.

 

Er komt een aparte kinderafdeling met Kinderkleding, kinderverkleedkleding en kindermeubilair. Ook zal hier het speelgoed zijn met een belevingswereld voor kinderen. Met o.a. knoppen waar kinderen op kunnen drukken zodat er lampjes gaan branden en bv. Een muziekje te horen is.
Een opmerkelijke en vooral klantvriendelijke punt is dat de kringloopwinkel aan de Harderwijkerstraat, tijdens de restyling open blijft. “De klanten zullen enigzins overlast ervaren tijdens de restyling maar dit wordt uiteraard tot een minimum beperkt. De werkzaamheden worden zo klantvriendelijk mogelijk opgelost”
Ook een leuk feitje is dat Het Goed al sinds 1993 (22 jaar) in Deventer is gevestigd. Het Goed heeft maar liefst 2500m2 winkeloppervlakte en is daarmee de grootste kringloopwinkel van oost Nederland.

 
©CentraalDeventer 2015, op dit artikel rust copyright.