Deventer- Op zaterdag 13 juni organiseert het Rode Kruis Deventer weer een zomerboekenmarkt. Alle boeken worden daar verkocht voor de vaste lage prijs van € 0,50 per stuk. Deze boekenmarkt vindt plaats tijdens de open dag in de Geertruidentuin.

De Geertruidentuin is het terrein van het voormalige Geertruiden Ziekenhuis, waarvan het oorspronkelijke gebouw is aangewezen tot gemeentelijk monu​ment. Om verpaupering van dit gebouw te voorkomen en om leven terug te brengen in de wijk mogen creatieve ondernemers hier ruimtes huren. Ook het Rode Kruis gebruikt er een ruimte voor opslag en verkoop van boeken.

Op de open dag zetten de ondernemers van de Geertruidentuin opnieuw hun deuren open, als ​vervolg op de succesvolle open dag van 2014.
Ook dit jaar kunnen alle geïnteresseerden weer een kijkje komen nemen. Naast de boekenmarkt van het Rode Kruis zijn er concerten, open lessen, workshops, exposities en leuke activiteiten voor kinderen. Kortom een geweldig programma waar alle ondernemers van de Geertruidentuin zich voor inzetten en waar voor jong en oud iets te beleven valt.
Tussen 13.00 uur en 17.00 uur bent u van harte welkom in het oude ​Geertruiden Ziekenhuis. De hoofdingang is aan de H.J.P. Fesevurstraat.