Deventer- Op zaterdagmiddag 18 mei is in Hamburg en Parijs voor de 22e keer de Roparun georganiseerd. In 2 dagen tijd lopen 328 teams in estafette naar Rotterdam. Vandaag rond 11:00 uur worden de eerste lopers verwacht in Rotterdam. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen zoals kankerbestrijding.

Een roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers die gemiddeld 65 km lopen.Elk team bestaat uit 25 leden,waaronder 2 fietsers die de lopers ondersteunen.Om de organisatie in goede banen te leiden waren er meer dan 400 vrijwilligers nodig.

De Roparun gaat over een parcours van 1100 kilometer en doet ruim 130 Franse, Duitse, Belgische en Nederlandse gemeenten aan, waaronder Deventer. In Deventer werd een checkpoint ingericht bij het politiebureau aan de Storminkstraat 2. Hier was voor de lopers de mogelijkheid voor persoonlijke verzorging. Ook werden de lopers afgewisseld door hun teamgenoten,die met bussen naar het checkpoint in Deventer werden vervoerd. De lopers werden bij passeren van het checkpoint met applaus onthaald. Na een paraaf te hebben gezet  voor controle,gingen de lopers door in de richting van Apeldoorn.