Deventer- Vlak voor de meivakantie maakte de gemeente bekend dat zij de nieuwbouw van De Marke Zuid wil uitstellen.
Reden: te weinig budget.

Vmbo nieuwbouw wordt duurder doordat de bouwprijzen de laatste jaren flink zijn gestegen. Voor die extra kosten is geen budget gereserveerd. Het Etty Hillesum Lyceum heeft gespaard en kan uit eigen middelen een groot bedrag voor een nieuwe vmbo school bijleggen. Toch komen zij nu 11 miljoen euro tekort. Misschien zelfs nog meer.

Hoe nu verder?
De gemeente gaat a.s. woensdagavond 15 mei om 20.45 uur het voorstel eerst met de gemeenteraad bespreken voor ‘wensen en bedenkingen’. Ook is door het gemeentebestuur een alternatief voorstel opgesteld dat uitgaat van later met vmbo nieuwbouw starten. De keus is aan de gemeenteraad. De directie van het Etty Hillesum Lyceum gaat gebruik maken van het inspraakmoment tijdens de raadsvergadering om te kijken of het concept-besluit van het gemeentebestuur veranderd kan worden.

Petitie
Het Etty Hillesum Lyceum is afgelopen week een petitie gestart om te laten zien dat de nieuwbouw hard nodig is. U kunt de petitie ondertekenen via www.ettyhillesumlyceum.nl. Scrol dan naar beneden en klik op de button Ja ik wil VMBO nieuwbouw Deventer. Op 13 mei hadden al ruim 700 mensen de petitie ondertekend!