Deventer- Afgelopen maandag heeft het kabinet besloten dat evenementen en samenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Hierdoor is onzekerheid ontstaan over de vraag wat dit betekent voor de onderwijsactiviteiten van hogescholen en universiteiten.

Daarom heeft Saxion vandaag (25 maart) besloten om ook na 6 april door te gaan met het geven van online onderwijs. Deze termijn wordt verlengd tot 1 juni 2020. Tevens bereidt Saxion zich voor op eventuele verlenging van deze periode tot het einde van het studiejaar.

Wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden, dan kan Saxion natuurlijk bekijken welke vormen van onderwijs en toetsing binnen de dan geldende richtlijnen weer versneld op de locatie kunnen plaatsvinden.

Anka Mulder, voorzitter College van Bestuur: “In deze onzekere tijden is het erg belangrijk om onze studenten en medewerkers zoveel mogelijk duidelijkheid te geven. We zetten met elkaar in op het doorgaan van ons onderwijs op afstand. De kwaliteit van het onderwijs is en blijft daarin erg belangrijk. Deze verlenging geeft helderheid en daardoor kunnen we ons nog beter richten op hoe we het onderwijs online zo goed mogelijk verzorgen. Natuurlijk begrijpen we ook dat dit opnieuw veel vragen oproept over bijvoorbeeld het toetsen, de stages, het afstuderen en hoe zo goed mogelijk online thuis te werken. Dit zijn we aan het uitwerken en jullie ontvangen snel antwoorden. De inzet en flexibiliteit die onze studenten en collega’s de afgelopen weken hebben laten zien, geeft ons vertrouwen dat we hier samen een goede invulling aan blijven geven. We blijven dit met elkaar doen, help elkaar waar het kan en blijf gezond!”

Foto: Saxion