Deventer – De 17-jarige Sharona van Engelen uit Deventer is de winnares van de eerste ‘KerMiss Deventer’ verkiezing.  In aanloop naar de Deventer Paaskermis – die op vrijdag 11 april start op het Platvoet Evenemententerrein aan de Roland Holstlaan – vond deze unieke Miss verkiezing plaats. Sharona wordt als KerMiss Deventer dit jaar hét gezicht van de Paaskermis en de Zomerkermis.

 SharonaKermiss

Sharona wordt als ‘KerMiss Deventer’ het boegbeeld en een belangrijke ambassadrice voor de kermis en de stad Deventer. Tijdens de kermis is zij op het kermisterrein aanwezig om bepaalde elementen te ondersteunen zoals de opening en bij divers entertainment. Sharona is blij met de overwinning. Zij vertelt: “Ik vind het een eer dat ik als KerMiss Deventer de stad en de kermis op een positieve manier mag vertegenwoordigen. Daarnaast vind ik vooral de maatschappelijke functie erg leuk om te doen door tijdens de kermis een bezoek te brengen aan mensen voor wie het plezier op het kermisterrein niet mogelijk is.”

 

Sharona zal onder meer aan ouderen in bejaardentehuizen en kinderen die in het ziekenhuis liggen een bezoek brengen. De KerMiss Deventer wordt tijdens de kermis gekleed door Vero Moda. Het kapsel van de KerMiss Deventer wordt verzorgd door AMI Kappers.  Beide zaken ondersteunen belangeloos de maatschappelijke functie van de eerste KerMiss Deventer.