Bathmen- Sinterklaas komt op zondag 17 november 2019 aan in Bathmen. Om 13.30 uur meert hij per boot aan bij de Koersenbrug aan de Gorsselseweg; vanaf 13.00 uur zijn er al Pieten in het dorp aanwezig. Het centrale verhaal dit jaar is dat ook Sinterklaas begaan is met het milieu en op de groene toer gaat. Hij wil zo klimaatneutraal mogelijk aankomen in Bathmen, maar daar moet natuurlijk wel wat voor gebeuren! Om alles goed voor te bereiden, fietsen de Pieten al vroeg rond in Bathmen. Zij zullen rond 13.15 uur bij de Koersenbrug aankomen, waarna het spektakel van de intocht van start gaat.

Nadat Sint voet aan wal heeft gezet in Bathmen, reist hij door naar de VBO Winterfair in de manege aan de Koekendijk in Bathmen. Daar kunnen de kinderen hem tussen 14.15 en 15.30 uur een handje komen geven.

Sinterklaas komt ook dit jaar weer met een tiental Pieten naar Bathmen. Een aantal van hen vaart mee op de boot van de goedheiligman, die over de Schipbeek naar de aanlegsteiger bij de Koersenbrug vaart. Een aantal Pieten is ruim voor die tijd al in het dorp aanwezig – op de fiets uiteraard. Ook bij de Koersenbrug is het een drukte van belang om genoeg energie op te wekken om de intocht goed te laten verlopen. De Pieten zorgen dus al voor heel wat actie voordat Sinterklaas in beeld komt.

De Pieten verzamelen zich rond 13.15 uur bij de Koersenbrug om samen met de kinderen al zingend Sinterklaas in te halen. Tot de boot van Sinterklaas om 13.30 uur aankomt zal er genoeg te zien en te doen zijn, alles muzikaal ondersteund door muziekvereniging Orpheus. Wanneer Sinterklaas is verwelkomd door wethouder dhr. F Rorink, gaat de Sint per elektrisch vervoermiddel naar de VBO Winterfair in de manege aan de Koekendijk. Dat wil zeggen: als het lukt om het vehikel goed opgeladen te krijgen natuurlijk! In de manege lopen de Pieten tussen 14.15 en 15.30 uur rond en kunnen kinderen tot en met 8 jaar (groep 4) Sinterklaas een handje geven. Daarbij krijgen zij een aardigheidje. In de manege is ook een fotohoekje met een verkleedkist waar de kinderen met een Piet op de foto kunnen.

De route van Koersenbrug naar de manege is: Gorsselseweg > Brink langs Boode > Dorpsstraat > Koekendijk > manege. Bij slecht weer gaat de boottocht wel door, maar gaan de Sint en zijn Pieten zonder optocht direct naar de manege.

De intocht van Sinterklaas wordt mede mogelijk gemaakt door de Verenigde Bathmense Ondernemers (VBO) en door een groep van 25 enthousiaste vrijwilligers.

Twitter: @sintinbathmen
Facebook: https://www.facebook.com/sintinbathmen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, boom, lucht, buiten en natuur
Foto: Facebook Sint in Bathmen