Deventer- Sligro, marktleider in de bevoorrading van horeca en horeca gerelateerde bedrijven, koopt voor zijn nieuwe distributiecentrum een kavel van ruim 4,8 ha op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het duurzame gebouw wordt het centrale distributiepunt voor oost en midden Nederland. Er gaan 200-250 mensen werken.

Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice: “Het nieuwe distributiecentrum is nodig om onze eigen groei in deze regio goed te verwerken en om de horecabevoorrading voor Heineken in het logistieke proces te kunnen integreren. Vanuit Deventer kunnen we onze klanten en die van Heineken in oost en midden Nederland nog beter bedienen en maken we per saldo minder kilometers.”

Werkgelegenheid

De bouw van het nieuwe DC betekent dat werkzaamheden in de Sligro-vestiging in Enschede en het Heineken distributiecentrum in Deventer verplaatst worden naar A1 Bedrijvenpark Deventer. Het personeel is hierover geïnformeerd. Medewerkers en chauffeurs kunnen allen over naar de nieuwe vestiging. Het nieuwe DC biedt werkgelegenheid aan 200-250 mensen.

Wethouder Frits Rorink: “Dit is een geweldig aanwinst voor Deventer. Goed voor de werkgelegenheid en de duurzaamheidsambities in de regio. Deventer is niet voor niets door de provincie Overijssel aangewezen als logistieke hotspot. Ook is dit een mooi voorbeeld van samenwerking tussen OostNL, de provincie Overijssel en de gemeente Deventer ter stimulering van de Deventer economie.”

Excellent of outstanding

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd volgens de nieuwste standaard in logistiek en voldoet aan alle moderne eisen wat betreft duurzaamheid. De ambitie ligt hoog. Sligro streeft naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard Excellent of Outstanding. Naar verwachting start de bouw begin 2019. Sligro is onderdeel van het beursgenoteerde Sligro Food Group NV.