Deventer-Toneelschap Beumer & Drost, sinds enkele jaren gevestigd in Deventer, start op 19 september zijn theatertournee met de familievoorstelling Brandweermannen op een bijzondere locatie.
Vijf dagen lang is de Deventer brandweerkazerne het decor voor de muzikale slapstick die twintig jaar geleden voor het eerst werd vertoond.  Na talloze voorstellingen in Nederland, België, Amerika, Canada, Frankrijk en Duitsland komen de Brandweermannen op veler verzoek terug.

Vijf acteurs, dezelfde cast als destijds, spelen nog één seizoen de fantasievolle voorstelling over het leven van brandweermannen. Het hilarische stuk is gebaseerd op de ervaringen van de acteurs in een échte kazerne: drie weken lang draaiden zij intern dag- en nachtdiensten mee bij de Amsterdamse brandweer. Brandweermannen is een theaterproductie met actie, zang en dans en humoristische teksten over het wel en wee in de brandweerkazerne waar een groot deel van de bezigheden bestaat uit het wachten op de brand. Maar wanneer het echt zo ver is, verdwijnen verveling en onderlinge plagerijen en komen de brandweermannen in actie.

Beumer & Drost staat bekend om zijn fantasieprikkelend theater. Doodgewone voorwerpen krijgen in het stuk een heel andere betekenis. Een rood luchtbedpompje verbeeldt bijvoorbeeld een kat, een kast doet dienst als flat en de roodgehakte pumps er bovenop stellen een mevrouw in nood voor.

Het Deventer brandweerkorps, onderdeel van de Veiligheidsregio IJsselland, stelt de kazerne met plezier tot beschikking voor het theaterspektakel. Een groot aantal medewerkers zal met het gezin de voorstelling op de vrijdagavond bezoeken.
Praktische info:

Speeldata: 19, 20 en 21 september (22 en 23 september besloten voorstellingen)
Locatie: Brandweerkazerne Deventer, Schonenvaardersstraat 5
Kaarten:  via www.theaterbouwkunde.nl.
Acteurs: Peter Drost | Loek Beumer| Jan Elbertse |Bram Kwekkeboom en Koos Elfering. Regie: Ted Keijser. Muziek: Bert Vermijs
Zakelijke en productieleiding: Géraldine Verhoeven
Tournee: t/m 23 december 2014 in Nederlandse en Vlaamse theaters, schouwburgen en kazernes

Brandweer