Holten/Deventer- De sportpoli van het Deventer Ziekenhuis is de nieuwe hoofdsponsor van de bekende Diepe Hel Holterbergloop in Holten.

De 27e editie van het hardloopevenement vindt dit jaar plaats op 25 oktober. De inschrijving is inmiddels gestart.
Een verbintenis met het evenement past in het beleid van het Deventer Ziekenhuis om gezond te leven,sport, en het voorkomen van blessureleed te voorkomen.

Hieronder een uitleg wat de sportpoli van het Deventer Ziekenhuis is en doet:

Sportpoli

Bij onze sportpoli ben je in vertrouwde handen

Hoewel sporten gezond is, gaat het niet zelden gepaard met blessures. En bij het voorkomen of genezen daarvan bent u vaak aangewezen op verschillende instanties. Dat kan anders.

Daarom heeft het Deventer Ziekenhuis een sportpoli.

Daar kijken 3 zorgverleners samen naar wat zij kunnen doen aan (het voorkomen van) blessures. Zo mogelijk ligt er na het bezoek al een advies of behandelplan.

Sport en ziekenhuis?

Bij een ziekenhuis denk je natuurlijk snel aan behandelen. Soms zelfs opereren. Maar op de sportpoli doen we meer. Zo adviseren we de sporter hoe hij blessures kan voorkomen. Vaak kan dat door aanpassing van het trainingsschema, het gebruik van hulpmiddelen of een optimaal dieet. Ook geven we graag advies over het verbeteren van prestaties en goed omgaan met lijf en geest.

3 man sterk

Is er wèl sprake van een blessure, dan kijken maar liefst 3 deskundigen naar je klachten. Een sportarts, een fysiotherapeut en een orthopeed. Samen onderzoeken ze je, stellen een diagnose en komen samen met jou tot een behandelplan. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de blessure te verhelpen, en ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer op een prettige en verantwoorde manier kunt sporten.

Alles bij de hand

Een sportspreekuur in het ziekenhuis heeft natuurlijk vele voordelen. Zo hebben we niet alleen een deskundig sportarts in ons team, maar ook een orthopeed, 2 sportfysio- en 2 manueel therapeuten. Bovendien beschikken we over ultramoderne onderzoeksapparatuur. Mochten we de hulp nodig hebben van een diëtist, een podotherapeut, een orthopedisch schoenmaker of andere professionals… dan is dit snel geregeld via de sportpoli!

Ben je al in behandeling bij je eigen fysiotherapeut of sport-/clubarts? Geen probleem.
We overleggen graag en verwijzen je voor verdere behandeling weer terug.

Bron: www.dz.nl& www.diepehelholterbergloop.nl

sportpoli_logo1-620x350