Deventer- De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met Villa Nova Bouw BV voor de bouw van 6 passiefwoningen in De Vijfde Hoek. De energiezuinige woningen komen langs de Leonard Springerlaan. Villa Nova is gespecialiseerd in het bouwen van deze woningen.

devijfdehoek.nl

De 6 levensloopbestendige passiefwoningen worden gebouwd in ‘Het Accent’; het punt tussen de Leonard Springerlaan en de Vijfhoeksweg. Kenmerkend voor deze woningen  is een aangenaam binnenklimaat in combinatie met een zeer laag energieverbruik. De slaap- en badkamer beneden gesitueerd.

De uitstekende energieprestatie is voornamelijk te danken aan het ontwerp van de woning: met veel glas op het zuiden en hoogwaardige isolatie in de kap-, vloer- en wandconstructie. Villa Nova heeft eerder passiefwoningen gerealiseerd, onder andere in De Vijfhoek.

Bouwrijp maken

De gemeente start na de vakantie met het bouwrijp maken van het terrein. De verwachting is dat dit eind oktober klaar is. Daarna start Villa Nova met de bouw van de passiefwoningen. De woningen worden in de loop van 2017 opgeleverd. Met de bouw van deze 6 woningen heeft De Vijfhoek er opnieuw een markant punt langs de Leonard Springerlaan bij.

Vraag naar passiefwoningen

Wethouder Frits Rorink complimenteert Villa Nova met het project: “Je merkt dat er duidelijk vraag is van particulieren naar passiefwoningen en dat de markt daar goed op inspeelt. Deze 6 woningen zijn een mooie aanvulling op het woningaanbod in De Vijfde Hoek en bovendien een goede bijdrage aan een klimaatneutraal Deventer in 2030.”

Lees meer over De Vijfde hoek.