Deventer – In het Worpplantsoen wordt op zaterdag 12 september de twaalfde editie van het Steenworpfestival gehouden. Het thema dit jaar is ‘Cirque du SteenWorp’.

Het jaarlijkse wijkfestival is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een drukbezocht evenement van formaat. Bewoners van De Worp en Steenenkamer nemen de organisatie voor hun rekening. Zij zetten een programma voor jong en oud neer, waarbij ook bezoekers van ‘buitenaf’ zich kunnen vermaken.

Met vuurspuwers, acrobaten, koorddansers, muzikanten, clowns, goochelaars en nog veel meer figuranten is de organisatie voornemens er weer een onvergetelijke dag van te maken. Bovendien komt er een kleedjesmarkt waar overtollige spullen geruild en verkocht kunnen worden.

Het gevarieerde programma verschijnt later deze maand in een speciaal voor dit festival samengestelde krant. De festiviteiten starten om 13.00 uur, met spannende optredens in en om een echte circustent afgewisseld met diverse muziekoptredens in de muziekkoepel. De feestelijkheden gaan door in het avondprogramma waarbij de band Mr. Jingles de swingende afsluiting verzorgt.

De evenementencommissie is er weer in geslaagd om een uitdagend programma samen te stellen. Vooral door toedoen en hulp van vele wijkbewoners!

Meer informatie vindt u op www.steenworpfestival.nl

Steenworpfestival in circussferen