Deventer – Op zondag 10 mei 2015 viert Stichting De Grote Ezel haar 5 jarig jubileum. Van 11 tot 16 uur is iedereen welkom op de ezelboerderij aan de Boxbergerweg 49 in Olst.
Stichting de Grote Ezel is opgericht door Eilko en Annerie de Jonge vanuit hun grote passie voor ezels.

De stichting maakt zich sterk voor het behoud van de ezel en bekommert zich om het welzijn van de ezel in het algemeen. Aan de Boxbergerweg, dichtbij de Eikelhof lopen inmiddels twee kuddes met in totaal bijna 30 ezels.

 
As. zondag 10 mei, op moederdag, is iedereen van 11 tot 16 uur welkom om kennis te komen maken met de ezels van de stichting. Op de boerderij kan je een rondleiding krijgen, wordt er van alles uitgelegd over de ezel en kan je zien hoe de ezels zich gedragen in een kudde. Er is koffie en thee met wat lekkers en er worden spelt pannenkoeken gebakken.

De Grote Ezel openhuis
Voor inkomsten is Stichting de Grote Ezel volledig afhankelijk van donaties en giften en de activiteiten die men ontplooit, zoals het organiseren van ezelwandeltochten en de verkoop van ezelinnenmelk producten. De opbrengsten van deze dag komen dan ook volledig ten goede aan de stichting en haar ezels.
Wilt u meer weten over Stichting De Grote Ezel, kom dan zondag langs of kijk op onze website www.degroteezel.com