Deventer – Op zaterdag 25 mei vindt de tweede editie van het Straattheater festival plaats. Tijdens dit festival kan het winkelend publiek genieten van tal van optredens en (grappige) acts, verspreid over het winkelcentrum. Tussen 12 en 16 uur komen de volgende acts voorbij:

De Funfare

Steengoed en zeer komisch! Trio De FUNFARE gaat voor akoestisch, komisch, muzikaal en theatraal vermaak. 3 goed geschoolde en goed gemutste muzikanten marcheren rond door het winkelcentrum. Zij spelen hippe muziekjes en vrolijke klanken en verrassen voortdurend met gekke loopjes en lachwekkende dansjes. Funfare is een zeer vermakelijk bandje met een repertoire van nieuwe popliedjes, rock-klassiekers, jazzy tunes en komische liedjes.

Tumble Tails

Duo Tails zijn 2 stokstaartjes die zijn ontsnapt uit de dierentuin! Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend lopen ze rond over de Flora. Even wachten ze af, om dan toenadering te zoeken. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal…het blijven roofdiertjes.

Kun je ook zoenen met je neus? Het stokstaartjes-duo is op zoek naar warmte en spreiden hun pootjes voor een innige omhelzing……met jou! Free Hugs!

Peter Plant

Peter is fleurig, fris en vrolijk. Hij fleurt de boel op met bloemen en zijn stralende lach. Een hoogbloeier en onbeperkt houdbaar. Hij deelt aan iedereen geluksboontjes uit. Brengen die u geluk? Dat hangt er vanaf, want je moet er wel in geloven! In ieder geval krijg je met Peter Plant veel Flower power! En op de Flora voelt hij zich natuurlijk erg thuis!

Boks je kunst

Dit is een creatief project waarbij kinderen met alleen gerecyceld materiaal ter plekke knutselen, onder begeleiding. De ouders doen trouwens ook vaak samen met de kids mee, wat erg leuk is.

Boks-je-Kunst ontwikkelt fantasierijke, prikkelende boksen voor iedereen vanaf circa 6 jaar die van knutselen houdt. Voor de hele kleintjes is er een apart alternatief beschikbaar, zodat zij ook kunnen meedoen. Een Boks-je-Kunst zit vol unieke (rest)materialen die met zorg en plezier zijn verzameld. Zo maakt Boks-je-Kunst het kind niet alleen creatiever maar ook een beetje bewuster. Creëer je droom uit alledaags afval en draag zo een beetje bij aan een betere wereld.

Niko van de Kliko

Dit is een komische animatie van de speler die in de kliko zit en daar steeds uitpopt. Hij vraagt het winkelend publiek om alles in de vuilnisbak te doen… of hij geeft je een komisch standje als je het er naast gooit! Deze levende , bewegende kliko houdt alles scherp in de gaten!

Het cadeautjesteam

De naam zegt het al; dit vrolijke duo is dol op complimenten en cadeautjes! Alleen niet voor henzelf, maar om weg te geven aan het publiek! Zij gaan rond en iedereen die deze enthousiastelingen tegenkomt mag dan ook een compliment en cadeautje uitzoeken uit hun goedgevulde karretje! De vraag luidt natuurlijk nog, wat kan ik verwachten? Denk aan een Polaroid-herinneringsfoto, een live gezongen liedje, een zoete traktatie of een spontaan gedicht ter plekke voor u gemaakt.

Steltentheater Naranja

We kunnen allemaal wel wat extra vitamientjes gebruiken, daarom is hier Naranja: de eerste oogst van het seizoen. Fris, fruitig, vrolijk, zoet en kleurig, feestelijk geurend naar zomerse sinaasappels, dat is: Naranja (je ruikt ook echt de sinaasappelgeur).

De sinaasappel verkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken, want vandaag heeft ze wel heel speciale sinaasappels in de aanbieding “Orange de Luxe”: een sinaasappelsoort van wel 1 m 70 cm doorsnee! Van buiten rond en vrolijk, maar wacht tot dat die zijn sinaasappelschil opent. Binnen wacht je een extra verrassing….Stap jij naar binnen?

De Schenker van Damascus

Deze act is vooral gericht op kinderen. De schenker van Damascus vertelt verhalen, zingt poëtische liedjes, speelt met zijn publiek en inspireert!

In Oosterse sferen schenkt hij een heerlijk verfrissend glas limonade. Wil je oranje, rood of misschien wel groen? Als je het drinkt, mag je een wens doen! Naast zang, theaterspel en limonade schenkt hij alom verwondering.

Kleiner kan theater al haast niet zijn. Intiem en dicht bij zijn publiek. De schenker creëert een eigen droomwereld en neemt jong en oud daarin mee. De grote wereld verdwijnt en een nieuwe ontstaat door zijn verhaaltjes en liedjes.

Timetable

Kom dus op 25 mei tussen 12.00 – 16.00 uur naar winkelcentrum Colmschate om alle acts te zien. Kom je voor een speciale act? Bekijk dan de timetable op www.colmschate.com