Deventer- Chronisch zieken en gehandicapten die van het minimuminkomen krijgen ook dit jaar 200 euro van de gemeente. Het is een tegemoetkoming in hun zorgkosten. Hebt u deze tegemoetkoming vorig jaar gekregen? Dan krijgt u de 200 euro vanzelf uitbetaald rond half april.

Beetje meehelpen

Wethouder Jan Jaap Kolkman: “Chronisch zieken en gehandicapten geven veel geld uit aan zorg en medicijnen, extra was, reiskosten of betaald parkeren bij het ziekenhuis. Daar kunnen ze niks aan veranderen. Met de tegemoetkoming helpen we ze daar een beetje mee.“

Hoe aanvragen?

Als u de tegemoetkoming vorig jaar hebt gekregen, hoeft u niet opnieuw een aanvraag in te dienen. Als u de tegemoetkoming niet eerder hebt ontvangen, neem dan telefonisch contact op met Publiekszaken zorg op telefoonnummer 14 0570.

Niet bij UWV uitkering

Hebt u een uitkering van het UWV? Zoals WAO, WAJONG of WIA? Dan krijgt u een tegemoetkoming van het UWV. U komt dan niet voor de gemeentelijke tegemoetkoming in aanmerking.

Inkomensgrens

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming zorgkosten 2015, mag uw netto inkomen over januari 2016 niet hoger zijn dan de volgende bedragen:

U zit leeftijdsgroep vanaf 21 jaar tot de AOW-leeftijd:

  • u bent alleenstaand: € 1020,00;
  • u bent alleenstaand, heeft de zorg voor kind(-eren) jonger dan 18 jaar: € 1220,00 + ALO-kop belastingdienst  € 255,50;
  • als echtpaar, in de leeftijd vanaf 21 jaar tot de AOW-leeftijd: € 1455,00.

U zit in de AOW-leeftijd:

  • u bent alleenstaande: € 1185,00;
  • als echtpaar: € 1630,00.