Deventer- Het bekende Zwolse gezelschap Theater Gnaffel geeft in oktober maar liefst twee voorstellingen in Deventer. Op 2 oktober in de Bibliotheek Deventer en op 9 oktober tijdens het Kinderboekenweekspektakel.

Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages.
In de voorstellingen worden kinderen en volwassenen meegezogen in de avonturen van de personages die met hun nieuwsgierigheid verandering mogelijk maken. Je eigen plek veroveren tegen de stroom in en kwetsbaar durven zijn en sterk tegelijk. Dáár gaat het om in de voorstellingen van Theater Gnaffel.

Artistiekleider Elout Hol heeft een uitgesproken speelmethode en theatertaal ontwikkeld. De interactie tussen mens en pop is heel eigen; hartstocht en intimiteit zijn hierbij opvallende kenmerken. Alle poppen worden door Hol zelf vervaardigd.

Familievoorstelling Joep! gaat over een lammetje. Lammetje Joep wil heel graag iets vertellen. Op een ochtend wordt hij wakker en besluit hij vol goede moed zijn vriendjes te bezoeken om het grote nieuws te brengen. Maar dat is lastiger dan het lijkt, want lammetje Joep stottert! Telkens voor hij zijn zin af heeft kunnen maken, vullen zijn vriendjes het voor hem in.
In deze muzikale voorstelling leren kinderen over luisteren, stotteren en aannames.

Op 9 oktober speelt Gnaffel tijdens het Kinderboekenweekspektakel in de Deventer Schouwburg de voorstelling ‘Oma, mag ik mijn pop terug? Een passende titel bij het thema van 2016 ‘Voor altijd jong’.

Praktische gegevens:
Datum: 2 oktober 2016
Tijd: 14.00 uur
Toegang: € 2,50 inclusief ranja voor de kinderen

02-10-16-gnaffel_joep_