Zalencentrum de Horst, Kerkstraat 5 in Deventer, is wederom het decor van het Alzheimer Café. Het thema van maandag 19 oktober: Wie begeleidt mij? Als de diagnose dementie wordt gesteld komt er veel op je af. Zowel degene met dementie als de mantelzorger kunnen hierbij hulp en ondersteuning gebruiken.

In het Alzheimer Café gaan we in op de vraag wie hierbij kan helpen en ondersteunen. Verschillende instanties kunnen hierin een rol spelen, maar hoe weet je nu wie wat doet?

Deventer- Maandag 19 oktober zijn te gast: Annet Ter Braak: mantelzorgconsulente en Netty van de Grootevheen casemanager dementie. Zij kunnen in de thuissituatie ondersteuning bieden in het omgaan met dementie. Daarnaast weten zij waar u terecht kunt voor andere hulp. Tijdens het Café heeft u volop de gelegenheid uw vragen aan hen te stellen.

Om 19.30 uur start het programma. De zaal is vanaf 19.00 uur open zodat u eerst rustig een kopje koffie of thee kunt drinken. De toegang is gratis, evenals de parkeergelegenheid. De Horst is rolstoeltoegankelijk.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten kunnen met elkaar praten over wat ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma duurt ongeveer twee uur. In Deventer is er iedere derde maandag van de maand een Alzheimer Café. Het Alzheimer Café wordt ondersteund door Carinova, Zorggroep Solis, Dimence, Raster/Focus en Alzheimer Nederland.

Om te noteren

Het volgende Alzheimer Café is op maandag 16 november met als thema: Wat gebeurt er in het hoofd als je dementie hebt? Gastspreker Egbert van Foeken.

Alzheimer Café maandag 19 oktober; Wie begeleidt mij?