Deventer- Van 29 december tot 2 januari zijn de parkeerbetaalautomaten in Deventer afgesloten om schade door vuurwerk te voorkomen. Wie bij een betaalautomaat parkeert, hoeft dan niet te betalen.

Ieder jaar worden de betaalautomaten aan het eind van het jaar afgeschermd om schade tijdens de jaarwisseling te voorkomen. De beheerder van de betaalautomaten stelt dan direct de betaalautomaten in op het tarief van 2015.

Gratis parkeren

Op 2 januari wordt de bescherming van de betaalautomaten gehaald. Vanaf 3 januari kan en moet  er weer normaal worden betaald. Het vrij parkeren geldt alleen voor het betaald parkeren op straat. De maatregel geldt niet in de garages of op de vergunninghouderplaatsen.

Chipknip stopt

Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer mogelijk om te betalen met Chipknip. Een groot deel van de parkeerautomaten wordt omgebouwd zodat er ook met pin betaald kan worden. Dit gebeurt in het 1e kwartaal van 2015.

Tarieven

De tarieven voor parkeren worden aangepast. Op de www.deventer.nl/parkeren staat een kaart met alle parkeertarieven in de binnenstad. Het parkeren in een parkeergarage is ook volgend jaar goedkoper dan op straat.